Abdullah Gözaydın

Abdullah Gözaydın

Fatih'in Demokratik Geleceği
fatihten@gmail.com

Seçim Sonuçları sadece olası dönüşüm mağdurlarına yaradı

08 Haziran 2015 - 04:44


Bu seçim Afet yasası bahanesiyle Çevre ve şehircilik bakanlığı ve belediyelerin büyük RANT baskısı altında hayata geçirmeye çalıştığı Yenileme-Dönüşüm projelerinin devamını imkansız hale getirdi.

 

Genel seçim sonuçları ile Kentsel dönüşüm mağdurları Derinden Bir Oh çekti.

Akp'nin aldığı beddua belkide zorla evinden yurdundan edilen vatandaşın Ah'ı oldu.

Yenileme adı altında hayata geçirilen, Tamamen Rant projesi şeklinde uygulanan, Mülk sahiplerinin şehir dışındaki toplu konutlara sürgün edilmesine yol açan uygulamalar Akp'ye büyük oy kaybettirdi.

Şimdi yeni bir dönem başlıyor.

Çevre ve şehircilik bakanlığı ve Belediyeler böyle vahşi Rant uygulamaları yapamıyacak, Yapmaya cesaret edenler Kendi iplerini çekmiş olacak.

İç İşleri bakanının Tanımadığı, Cum. Başkanının yok saydığı Anayasamız izin vermiyorken, Kanunlar fırsat vermiyorken, Uluslar arası anlaşmalar izin vermiyorken Ülkede ve Fatih ilçemizde hayata geçirilen dönüşüm projelerinde vatandaşın mağdur edildiğini görüyoruz.

Yeni planlama ile oluşan Rant Müteahhit ve Belediyelerin cebine gidiyor.

Fatih ilçemizde binlerce yasalara aykırı dönüşüm uygulamaları var, Bu konuda yapılan karşı girişimler Fatih belediyesi, kaymakamlık, mahkemelerden (Hukuki gerekçe olmadan) keyfiyeten ret ediliyor.

 

Ülkemizdeki en büyük erozyon Yargıda olduğunu görüyoruz, 

İktidarın 17-25 Aralık soruşturmaları ile ortaya çıkan Yolsuzluk ve Rüşvet ağı Yargıya yapılan baskılar-sindirmeler sonucu takipsizliğe takıldı, Adaletin güven vermediği ülkede namuslu, Hukuka saygı duyan vatandaşlar daima kaybeder. 

Hukuku, Kanunları, Anayasayı, İnsan haklarını tanımayanlar Zulümlerine her alanda zulm katarlar ve bunun sonu karanlıktır, Bunun sonu yok olmaktır.

Rant hırsına kapılanlar yaptıklarının yanına kalcağını zannediyorlarsa yanılıyorlar, Dünyada ayrı ahrette ayrı sıkıntılar kendilerini bekliyor.