Misafir Yazar

Misafir Yazar

Alıntı makaleler
fatihten@gmail.com

Yılın Komedi Ödülünü hak eden ödül

10 Aralık 2015 - 10:00


İBB Başkanı Kadir Topbaş  UNESCO Türkiye temsilcilerinden Tarihi Kültürel değerleri koruduğuna dair bir ödül plaket verdi

 



 

Yılın mizah ödülü

 

Unesco bu ödülü vermekten utanmıyor mu? İşte bu nedenlerle yabancıların

kendi çıkarlarını düşünmeden ülkemiz yararına birşey yapacaklarına inanmıyorum.  

Yapılacak ne varsa ülkesinin yararını düşünen ülke insanları yapabilir diye düşünüyorum.

Sevgiler.

Zerrin Bayrakdar

----------

 

Zerrin Hanım, çok haklısınız. Epey zamandır UNESCO Miras Komitesi'nde tuhaflıklar oluyor.

 

Daha önceki dengeler değişti. Komite şu anda yalnızca resmi tarafla (İBB ile de) sıkı ilişki kuruyor. Daha önceki tehditler (sizi listeden çıkarırız) etkili olmadığı gibi, tersine komitedeki bağımsız insanların yıpranmasına yol açtı.

Çok kötü gelişmeler yaşandı. Geç de olsa zararın neresinden dönülse kardır. 

 

Ne yapılabilir?

 

1. Alan Yönetim Planı tamamen standartlara aykırı hazırlandı ve güncelleniyor. Katılımla, STK'larla ilişkisi yok. Bu skandalı düzeltmek için adımlar atmak lazım. Mesele bu planın metodolojisinin gelişmeyi düzenleyecek hale getirilmesi.

 

2. Bu işin artık devlet sınıfı içinde bir çekişme, iktidar mücadelesi konusu olmaktan çıkarılması. Bu durumda her zaman asıl hedef, yapılması gereken gözden kaçıyor.Bu durumda koruma kendi kamu yararını temsil eden, iktidardan pay talep eden bir çıkar grubunun görüşü olarak algılanıyor. 

 

3. Koruma, bilim sürekli bağımsız bir deneyim üretme meselesi olduğuna göre ihale ile yapılmasına karşı çıkmak lazım. Yoksa bağımsız katılım gerçekleşmiyor, karar alıcılar ve çıkar grupları ile bağımsız gruplar arasında asimetri oluşuyor, üstelik elit arasında bir çekişme gibi görülüyor. Bu açıdan tipik bir örnek olan İstanbul Nazım Planı'nda olduğu gibi bir kenara konuyor. Altta bununla ilgili bir notum yer alıyor.

 

Saygılarımla, Korhan Gümüş

 

KONU HAKKINDA ÖNCEKİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ